Mijn naam is John Laumen Ik ben geboren in 1951 in Grevenbicht, een maasdorp gelegen in het smalste deel van Limburg. Ik ben getrouwd en heb twee heerlijke dochters. In mijn vrije tijd schilder ik, inmiddels vele jaren.

Over het algemeen maak ik figuratieve en abstracte schilderijen. Ik werk voornamelijk met acryl op doek en board. Hierbij maak ik gebruik van structuur en gemengde techniek. Mijn werk kenmerkt zich voornamelijk door vorm, uitdrukking en kleurgebruik.'

Een doorlopend project heeft betrekking op het vervaardigen van sculpturen in de vorm van 'paspoppen'. Ook hier kenmerkt zich het werk door vorm en kleurgebruik.

Naar aanleiding van een gezamenlijke expositie in 2006 met een collega die bronzen beelden vervaardigd, maak ik uitstapjes richting 'brons'. Het vervaardigen van bronzen beeldjes voegt een dimensie toe aan het kunstenaarschap. Ook hier probeer ik combinaties van materialen, bv. Hout met brons. Inmiddels heb ik een aantal uitgebreide exposities op mijn naam staan, zie hiervoor de link "exposities".

Een uitgebreide collectie van mijn werk is te bezichtigen bij mij thuis na afspraak. Mijn adresgegevens: Chr. Kisselsstraat 26 6131 BW Sittard, tel. 046-4520850 06-44181180. Verder staat onder het kopje "interessante links" een radio interview op L1 cultuurcafe met Emiel Szarkowisz, over mij en mijn kunst.